hedera colchica bij vriendelijke

De reden waarom bijen blij worden van een Hedera haag

Waar er in de lente en de zomer volop planten in bloei staan waar de bijen hun nectar kunnen vinden, is de keuze aan voedingsrijke bloemen voor de bijen in het najaar maar beperkt. De meeste inheemse planten staan dan met vruchten, zaden en bessen, maar geen bloemen. Niet iets waar de bijen van kunnen leven. Dus als u iets wilt betekenen voor de bijen in uw tuin, denk dan aan de Hedera Colchica klimop. Vanaf september komt deze in bloei en de bloemen blijven zeker tot december zitten. De bloemen van de klimop zijn geelgroene bloemetjes in een bolletje geclusterd. Ze bevatten veel nectar en dat is dan ook de reden waarom de bijen en andere insecten in het koude najaar er op af komen. De blauwzwarte bessen zijn pas rijp in het voorjaar en daar komen dan juist weer de vogeltjes op af.

Niet alleen de bijtjes zijn blij met een Hedera Colchica in het najaar. Ook u zal deze klimop waarderen in de donkere, grauwe maanden. De Hedera Colchica heeft in de winter namelijk een prachtig mooie rode tekening op het blad. Dat fleurt uw tuin lekker op!

Waarschijnlijk wilt u in het najaar uw Hedera haag snoeien, maar het is natuurlijk zonde als u de bloemen kwijt raakt. Ons advies is daarom dat u in het najaar alleen de lange scheuten wegknipt en pas in het voorjaar de haag fors terugsnoeit. De klimop is dan even wat kaler, maar dat is binnen no-time weer gevuld met vers groen blad. Dus houd het snoeien in de herfst beperkt en laat de bijen en u zelf genieten van deze schoonheid.

De Hedera Colchica haag is sterk genoeg om het hele jaar te planten. U hoeft dus niet te wachten op het voorjaar, maar kunt hem nu direct (laten) plaatsen. Kom bij ons langs, dan zoeken wij de mooiste exemplaren voor u uit die u direct kunt meenemen.

hedera colchica bloem bij
colchica winterblad bijen

Vergelijkbare berichten