Afvalcontainers uit het zicht

In elke tuin een doorn in het oog, de vuilcontainers. Door een mooie kant en klaar haag van hedera er omheen te plaatsen zijn ze uit het zicht, maar wel binnen handbereik. Tevens maskeert de geur van de hedera de stank van de containers.

Deze haag is uitgevoerd met Hedera Yellow Ripple. Dit soort met spitser blad maakt het net wat exclusiever dan de standaard Hedera hagen.

kant en klaar haag om afvalcontainers
kant en klaar haag om afvalcontainers
kant en klaar haag voor schutting

Saaie schutting van de buren?

Zet er een groene kant en klaar haag voor! Dat ziet er toch veel beter uit dan die vreselijke schutting die de buren hebben uitgezocht? Dat dachten deze mensen in Haarlem ook. Ze worden meteen een stuk vrolijker van hun tuin. Zij hebben dit gedaan met Hedera Goldchild.

IJzersterke Hedera Colchica

Colchica is zeer winterhard  tot wel -35 ºC. Ze zijn buitengewoon geschikt voor plaatsen waar planten normaal gesproken moeilijk gedijen, bijvoorbeeld op winderige plaatsen of bij kustgebieden. Dit is een zeer sterk soort. In de winter heeft het blad mooie rode aderen, dit heeft een extra sierwaarde.

kant en klaar haag afgewisseld met schutting
kant en klaar haag afgewisseld met schutting

Schutting en hagen afgewisseld

In deze tuin is op speelse wijze de lange schuttingwand onderbroken met kant en klaar hagen. De geelbonte Hedera Goldchild geeft een vrolijke uitstraling.

Privacy gecreëerd

Hier is een heerlijk, ontspannen plek in het groen gecreëerd. De Hedera helix hagen met klein blad maken dat dit een zeer dichtbegroeide heg is die privacy biedt.

kant en klaar haag geeft privacy
kant en klaar haag geeft privacy
Op de dag van planten
Twee maanden na het planten

Kippen in het groen

Op deze foto’s is goed te zien hoe snel de kant en klaar haag vol groeit. De linker foto is genomen op de dag van het planten. Waar er toen nog wat licht doorheen kwam is het twee maanden later een volledig groene wand. Voor deze kippen een mooi decor om lekker rond te struinen. Dit is de Hedera Goldchild.

Terras in het groen

In deze tuin was er weinig ruimte voor groen. Daarom hebben de eigenaren dit toch in de tuin weten te krijgen door een frisgroene kant en klaar haag te plaatsen. Ze hebben gekozen voor de Hedera Goldchild.

kant en klaar haag in plantenbak
kant en klaar haag in plantenbak

Hagen in bakken

Als je geen tuin hebt om de hagen te planten, maar graag wel een groene afscheiding wilt, dan zijn plantenbakken een goed alternatief. Met plantenbakken op wielen kun je zelfs nog met de positie spelen. Naar wens kun je dan schaduw of een plekje uit de wind creëren. Tevens zijn de plantenbakken zeer geschikt op balkon of dakterras.

Wij verkopen deze plantenbakken niet, maar wij kunnen wel een tekening van deze bakken mailen. Dan hoeft u enkel het hout te bestellen en de bakken in elkaar te zetten. Wij adviseren hardhout te gebruiken. Dan zal u er tientallen jaren plezier van hebben.

De plantenbakken die geschikt zijn voor onze kant en klaar hagen zijn te koop op de webshop van Garmundo. Zowel in hardhout als in cortenstaal verkrijgbaar.

Wilt u niet wachten op een dichtgegroeide haag?

Deze groene afscheiding plaatst u al in één dag. Het plaatsen van de kant en klaar haag is net zo eenvoudig als een schutting neerzetten. Bekijk hier de gebruikershandleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de hagen moet plaatsen.