Klimop haag snoeien

Met onze kant-en-klare Hedera hagen zit u er in rap tempo netjes bij. Uiteraard wilt u dat dit ook zo blijft, dus is het noodzakelijk om de haag af en toe te snoeien. Wanneer en hoe u dit doet hangt vooral af van uw wensen. Hedera, ofwel klimop, kan in principe het hele jaar gesnoeid worden. Het is een sterke plant, maar het minst ideale hiervoor is de winter. Leest u verder om precies te weten wanneer en hoe u precies uw Hedera haag snoeit.

Wanneer snoeit u uw Hedera haag?

Dit hangt enigszins af van hoe oud uw haag is. Als u in het voorjaar snoeit, dan zit de groei er goed in, zodat de takken snel weer uitlopen. Dit is dus vooral een geschikt moment als uw haag nog redelijk nieuw is en hem nog wat voller begroeid wilt hebben.
Is uw haag juist al wat ouder dan kunt u de haag het beste september / oktober snoeien. Hoe langer het zonnige weer aanhoudt, hoe langer u hiermee kunt wachten.
Dit zijn enkel maar richtlijnen, zoals gezegd kunt u de Hedera hagen in principe het hele jaar snoeien, alleen in de vorstperiode is het af te raden. Afhankelijk van het soort, de omstandigheden waarin de haag staat en hoe strak u de haag zelf wilt hebben, zal er meer of minder gesnoeid moeten worden.

Hoe snoeit u uw Hedera haag?

Eigenlijk doet u dit zoals u elke haag zou snoeien. Dit kunt u doen met een handmatige of elektrische heggenschaar. Als het niet veel takken zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon een snoeischaar gebruiken.
Bij het gebruik van de elektrische heggenschaar is het meest eenvoudig om onderaan de haag te beginnen en steeds maaiende bewegingen naar boven te maken. Dan pakt u alle takken goed mee.
Als uw haag nog niet helemaal volledig dichtgegroeid is of door een dode tak is er een gat ontstaan, kunt u op die plaats er voor kiezen om niet te snoeien, maar om juist lange takken door de gaten heen te vlechten. Dit is de meest snelle manier om de haag dichter te krijgen.

Vergelijkbare berichten