Hedera Colchica 

Dit is een donkergroen, grootbladig soort, ze hebben iets grotere bladeren dan de Hibernica en Woerner. Colchica is zeer winterhard tot wel -35ºC. Colchica is buitengewoon geschikt voor plaatsen waar planten normaal gesproken moeilijk gedijen, bijvoorbeeld op winderige plaatsen of bij kustgebieden. Dit is een zeer sterk soort en is niet gevoelig voor ziektes. 
In de winter heeft deze soort ook een hoge sierwaarde vanwege de fraaie rode tekening op het blad.

hedera colchica
Rood/groen winterblad

hedera dentata variegata

Hedera colchica Dentata Variegata

Dit grootbladige soort heeft wit/groene bladeren en krijgt in de herfst zwarte bessen. Het is een goed groeiende plant, winterhard en kan zowel goed tegen zon als schaduw.


Hedera algeriensis Gloire de Marengo

Dit is een zeer decoratieve bonte Hedera met grote creme-wit/groene bladeren en de ranken hebben een rode kleur. Dit soort is een eyecatcher in de tuin en kan vorst goed verdragen. 


Hedera Helix

Dit is een mooie groene kleinbladige variant. Het is een sterk soort en is ook goed winterhard. Geeft volle dichte begroeiing en groeit in een middelmatig tempo.


Hedera helix Goldchild

Dit is een mooie kleinbladige goudgele variëteit, is een rustige groeier en is zeer decoratief. Goldchild is geschikt voor hagen, echter is ook geschikt om een kale schutting of schuur te verfraaien door hier en daar een scherm te plaatsen. Dit soort is goed winterhard. 


yellow ripple heeft spits geelbont blad

Hedera helix Yellow Ripple

Dit soort is goedgroeiend en heeft klein gekarteld geel/groen blad en is net als Golchild ook zeer decoratief. Het is een sterk soort en winterhard. Wilt u net eens wat anders dan anders, maar wel een fris geel groene haag, dan is dit een leuk alternatief op de Goldchild.


Hedera helix Woerner

Dit soort is iets donkerder groen dan Hibernica, met lichte nerven wat een mooi accent aan deze Hedera geeft. Het is ook een snelgroeiend soort, 1 á 2 keer per jaar snoeien is voldoende. Dit is een zeer winterharde Hedera en is ongevoelig voor ziektes. 

hedera woerner
hedera woerner

hedera hibernica

Hedera Hibernica

Hibernica heeft licht groene bladeren. Het is een zeer snelle groeier, men moet dit soort meerdere keren per jaar snoeien om hem in toom te houden. Dit soort is wel gevoelig voor ziektes. 

Een leuk artikel om te lezen over de verschillende hedera soorten vindt u op stad-en-groen.nl

Wilt u niet wachten op een dichtgegroeide haag?

Deze groene afscheiding plaatst u al in één dag. Het plaatsen van de kant en klaar haag is net zo eenvoudig als een schutting neerzetten. Bekijk hier de gebruikershandleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de hagen moet plaatsen.