Algemeen

Leveren jullie ook aan particulieren?
Ja, Hedgeworld levert zowel aan zakelijke klanten als aan particulieren.

Wat is de minimale besteleenheid?
Wij hanteren geen minimale besteleenheid. Wel berekenen we transportkosten 1 op 1 aan u door. Uiteraard bent u vrij om zelf transport te regelen.

Is Hedgeworld gecertificeerd?
Jazeker, Hedgeworld maakt onderdeel uit van boomkwekerij A.J. le Clercq B.V.. Wij hechten veel waarde aan het milieu en wensen hier positief mee om te gaan. Om dit zichtbaar uit te dragen zijn wij MPS-GAP gecertificeerd.

Waar staat onze privacyverklaring?
Onze privacyverklaring kunt u vinden via deze link.

Bezorgen jullie ook?
Dit laten we liever over aan een transportbedrijf. Dit kunnen wij wel voor u verzorgen. Uiteraard kunt u ook zelf transport regelen of de hagen komen ophalen.

Wat zijn de bezorgkosten?
Hier kunnen we geen eenduidig antwoord op geven. Het hangt van verschillende factoren af. Stuurt u ons daarom een mail, zodat we een gespecificeerde prijsopgave voor u kunnen doen.

Wat zijn de levertijden?
De kant en klaar hagen hebben we op voorraad, ze zijn over het algemeen altijd beschikbaar. Levertijd is afhankelijk van het transport, maar binnen een week moet dit wel gerealiseerd kunnen worden.

Leveren jullie ook de houten palen?
Het is voor u het voordeligst om de houten palen zelf bij een houthandel of bouwmarkt te kopen. Zij zijn daarin gespecialiseerd en gezien de transportkosten kunt u dit zelf het beste bij u uit de buurt halen.

Ik ben ontzettend blij met mijn prachtige kant en klaar haag en wil dit graag delen. Mag dit en hoe doe ik dit?
Natuurlijk! Wij streven er naar een inspiratiebron te zijn en dat doe je het best met elkaar. Wij worden ontzettend blij van inspiratiebeelden en brengen deze graag onder de aandacht. Je kunt je foto mailen naar info@hedgeworld.nl of laat een bericht achter op onze facebook pagina. We kijken er naar uit.

De kant en klaar hagen

Wat zijn de afmetingen van de kant en klaar hagen?
De hagen zijn boven de grond 120cm breed en 180cm hoog. In de grond gaat de 20cm hoge bak waarin de kluit van de haag zit. In totaal is de haag + bak 200cm hoog. De breedte van de bak die de grond in gaat is 15cm.

Moeten de zwarte kunststof inlegvellen verwijderd worden?
Jazeker. Als u de kunststofvellen in de grond laat zitten heeft de Hedera geen mogelijkheid om verder te wortelen. Dit is wel noodzakelijk voor het behoud van de kant en klaar haag. U kunt de twee vellen verwijderen door ze aan de zijkant van het rek eruit te trekken. Als dit wat lastig gaat, gebruik dan een mes om wat wortels los te snijden, zodat de vellen loskomen. De hedera is sterk genoeg om dit weer te herstellen.

Hoe vaak moet ik snoeien?
Gemiddeld genomen is het noodzakelijk om 1 à 2 maal per jaar de haag te snoeien. Het verschilt per soort. De hedera helix varianten groeien langzamer dan de andere soorten, eenmaal per jaar snoeien is voor deze soorten voldoende.

Wanneer moet ik snoeien?
In principe kunt u gedurende het hele jaar de klimop snoeien. Wij raden u wel af om gedurende vorstperiodes in de winter te snoeien. De beste tijdstippen van snoei zijn in het voorjaar, in april en mei na de eerste groei. En in het najaar, Augustus, September zodat de klimop nog kan herstellen van de snoeibeurt voordat de winter invalt.